ГоловнаНовини ЖКГПолітикаРева: Основним пріоритетом для Уряду є створення умов для гідної праці і гідної зарплати

Рева: Основним пріоритетом для Уряду є створення умов для гідної праці і гідної зарплати

Презентуючи на засіданні Уряду реформу служби зайнятості, Міністр соціальної політики Андрій Рева підкреслив, що головним пріоритетом своєї діяльності Уряд вбачає подолання бідності

Про це йдеться у повідомленні Урядового порталу.

«У цьому сенсі питання, що сьогодні розглядається (реформування центрів зайнятості), є дуже символічним, - зазначив Андрій Рева. – І удвічі символічне воно тим, що новий 2017 рік ми розпочинаємо з розгляду нової державної політики у сфері зайнятості».

За словами Міністра, є два антагоністичні шляхи подолання бідності.

«Перший – це коли держава наявний фінансовий ресурс роздає у вигляді різних державних соціальних гарантій, пільг, допомог, перетворюючи все населення на прохачів і утриманців, - сказав Андрій Рева і продовжив: - Або ж ми, як відповідальна країна і держава, створюємо умови для того, щоб люди могли працювати, мати гідну зарплату, утримувати себе, свої сім’ї, жити щасливо і платити податки для того, щоб потім вимагати з державних чиновників якісного виконання своїх функціональних обов’язків. Ми прагнемо саме такого шляху. І тому, коли говоримо сьогодні про державну політику в сфері зайнятості, ми повинні розуміти, що основним пріоритетом для нашого Уряд є створення умов для гідної праці і гідної зарплати. Я думаю, тут у нас союзники є не тільки серед профспілок України, не тільки серед роботодавців, а серед переважної частини нашого суспільства. Крім відвертих ледарів і нероб».

Рева також наголосив, що  особливо важливі дискусії на цю тему розпочалися ще наприкінці минулого року та продовжилися на початку нинішнього – у зв’язку з прийнятим Урядом рішенням щодо підвищення з 1 січня 2017 року розміру мінімальної заробітної плати до 3200 гривень.

«Це – насправді важливе питання якості життя наших громадян і розвитку суспільства, якому ми приділяли увагу в минулому році і визначаємо як пріоритетне в середньостроковій перспективі», - наголосив Андрій Рева.

Нагадаємо, Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко нещодавно заявив, що Уряд не допустить переведення людей на скорочений робочий день і неповні ставки та інших порушень прав працівників у зв’язку із збільшенням мінімальної зарплати.

Переїжджаючи в іншу країну, кожен з нас повинен бути знайомий з державною мовою (розмова і лист). На сайті http://www.osvitapol.info/movni-kursy , наприклад, до Вашої уваги представлені школи польської мови. Кваліфікація і досвід педагогів допоможе швидко освоїти іноземну мову.

 
Коментарі (0)