ГоловнаНовини ЖКГПолітикаРева: Пенсійна система в нинішньому вигляді нежиттєздатна

Рева: Пенсійна система в нинішньому вигляді нежиттєздатна

Міністр соціальної політики Андрій Рева наголошує, що солідарна пенсійна система в нинішньому вигляді нежиттєздатна і потребує докорінної модернізації.

Міністр соціальної політики Андрій Рева наголошує, що солідарна пенсійна система в нинішньому вигляді нежиттєздатна і потребує докорінної модернізації,  це він сказав під час Години запитань до уряду в п'ятницю у Верховній Раді.

«Ми констатуємо, що в нинішньому вигляді солідарна пенсійна система нежиттєздатна, і без докорінної модернізації немає шансів забезпечити подальше зростання пенсії», - наголосив Рева.

За його словами, підвищення пенсій є пріоритетним завданням уряду, яке буде вирішено за будь-яких умов. "Цього давно чекають 12 мільйонів пенсіонерів, більшість яких живуть за межею бідності», - зазначив міністр соціальної політики.

Він наголосив, що однократне підвищення пенсій не вирішить проблеми. 

"Для того, щоб люди отримували гідну пенсію, її розміри потрібно підвищувати щороку», - зазначив міністр. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
10 Вересня 2017 p. 22:00
Є спостереження, що при досить помірних посадових окладах керівні працівники держустанов регулярно, щомісяця отримують премії, що у декілька разів (!) перевищують оклад. Тому є пропозиція для Мінсоцполітики, щоб при розрахунку пенсій таким керівним працівникам їхні регулярні премії не бралися до уваги. Крім того, треба переглянути вже призначені пенсії бувшим керівним працівникам , і перерахувати їх без регулярних премій. Це дасть суттєву економію держбюджету і зменшить соціальну напругу у державі.
Коля Пухов
10 Вересня 2017 p. 22:07
Крім того, досить багато забезпечених пенсіонерів отримують чималі надбавки до своїх пенсій за те, що працювали у районах Крайньої Півночі або прирівняних до них. Виходить, що за роботу в особливих умовах у Росії надбавку до пенсії платить Україна.