ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРФ готова терпіти збитки заради «газового» конфлікту

РФ готова терпіти збитки заради «газового» конфлікту

Якщо Кремль вимагатиме у «Газпрому» використовувати газ як політичну зброю проти України, компанія готова терпіти фінансові труднощі.

Російський монополіст «Газпром» не зупиниться перед збитками від припинення поставок газу в Україну, якщо того забажає політична воля керівництва РФ. Про це заявив колишній уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, передає «Обозреватель».

«Росія не зупиниться ні перед якими збитками, щоб досягти якусь свою зовнішньополітичну мету», - переконаний він. Більше того, пан Соколовський переконаний, що Кремль використовує газ «як зброю» по відношенню до України.

«На сьогоднішній день Україна займає третє місце в списку найбільших покупців російського газу. Щорічний обсяг закупівель газу у «Газпрому» становить близько 26 мільярдів кубометрів. Але точно обчислити, скільки втрачає «Газпром» від зупинки поставок, неможливо, тому що це закрита організація - більше політична, ніж економічна», - сказав Соколовський.
 
Експерт також розповів про те, що на сьогоднішній день Росія заповнила близько 60% своїх газових сховищ. Таким чином, газ, поставлений в Україну, закачується в ПСГ. 
 
Соколовський зазначив, що РФ не скоротила обсяги видобутку природного газу. «Вони більше тримають нас в напрузі, ніж себе. Це більше шантаж, ніж реальне обмеження», - сказав він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», дії уряду, спрямовані на економію «блакитного» палива, не гарантують українцям успішне проходження опалювального сезону. Батареї будуть теплими лише за умови стабільної закачування газу в ПСГ.
 
Коментарі (0)