ГоловнаНовини ЖКГПодіїРодини загиблих та постраждалих на шахті «Степова» отримають виплати до 17 березня

Родини загиблих та постраждалих на шахті «Степова» отримають виплати до 17 березня

На сьогоднішній день сім’ям загиблих вже проведені виплати у розмірі 100 тисяч грн на родину Львівською ОДА та Львівською міськрадою. Також прийняте рішення про виплати потерпілими у розмірі від 20 до 60 тис. грн з обласного бюджету.
Всі виплати родинам загиблих та постраждалим в наслідок аварії на шахті «Степова» у Львівській області складаються з трьох частин.
 
На сьогоднішній день сім’ям загиблих вже проведені виплати у розмірі 100 тисяч грн на родину Львівською ОДА та Львівською міськрадою. Також прийняте рішення про виплати потерпілими  у розмірі від 20 до 60 тис. грн з обласного бюджету. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами сьогоднішнього засідання Урядової комісії з розслідування причин аварії на шахті.
 
«Крім цього, Урядом прийняте розпорядження про виділення 5, 725 млн грн з державного резервного фонду для здійснення виплат у розмірі  500 тис. грн родинам загиблих та 75 тисяч гривень потерпілим. До 17 березня ці кошти повинні надійти до сімей, таке завдання сьогодні поставлене на засіданні Урядової комісії», - зазначив Геннадій Зубко.
 
Також, Віце-прем’єр-міністр повідомив, що до 17 березня будуть підписані акти Н-5, які дадуть можливість приступити до виконання своїх обов’язків Фонду соціального страхування України. «Фонд соціального страхування до 25 березня має здійснити виплати у розмірі 160 тис. грн родинам загиблих та до 33 тис. грн на кожного утриманця, адже через аварію 12 дітей залишились без годувальника», - зазначив Геннадій Зубко.
 
Він також повідомив, що станом на сьогодні, 23 потерпілих внаслідок аварії на шахті «Степова» знаходяться на стаціонарному лікуванні у медичних закладах міста Львова, стан їх задовільний.

Нагадаємо, що рішенням КМУ утворено Урядову комісію з розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації, що склалася 2 березня 2017 року у с.Глухів Сокальського району Львівської області на відокремленому підрозділі «Шахта «Степова» ДП «Львіввугілля». Її очолив Геннадій Зубко. 

 
Коментарі (0)