ГоловнаВибір редакціїЖитлоРодини загиблих військовослужбовців забезпечать житлом

Родини загиблих військовослужбовців забезпечать житлом

Уряд забезпечить житлом сім`ї воїнів, загиблих під час бойових дій на Сході України. Мінрегіон вже працює над цим питанням.

Мінрегіон проробляє можливості щодо надання житла сім`ям воїнів, загиблих під час бойових дій на Сході України. На цьому наголосив Віце-прем`єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, - повідомляє прес-служба відомства.

«Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив вивчити питання забезпечення житлом родин загиблих під час бойових дій, які перебували на черзі з поліпшення житлових умов. Така робота зараз проводиться, і Уряд знайде можливості для забезпечення житлом тих сімей, які цього потребують», – сказав Володимир Гройсман.

За його словами, сьогодні низка відомств, зокрема, Міноборони та МВС, вивчають питання кількості, складу і житлових умов таких сімей.

Володимир Гройсман зазначив, що питання буде вирішено, зокрема, по родинах трьох загиблих від дій терористів бійців спецпідрозділу «Ягуар», що на Вінниччині, а також інших регіонів.

Віце-прем`єр-міністр нагадав, що у травні, під час виїзного засідання Уряду у Вінницю, Міністерство оборони та Нацгвардія отримали сертифікати на 9 квартир.

«П`ять квартир Міністерство оборони розподілило між сім`ями загиблих військовослужбовців. Частина цих квартир придбана на ринку первинного житла Вінниці, частина – на вторинному ринку, але з ремонтом «під ключ». Сертифікати на ще чотири квартири, одно- та двокімнатні, були вручені бійцям Нацгвардії», – повідомив він.

Зауважимо, на Херсонщині військовим пропонують житло у кредит під 3% річних. Щоправда пільгові умови діятимуть на придбання та будівництво осель у сільській місцевості.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)