ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРосія допоможе Криму з електроенергією на шкоду собі

Росія допоможе Криму з електроенергією на шкоду собі

Росія зобов'язала державне підприємство «Росмережі» допомогти Криму з електрикою. Це пов'язано з тим, що материкова частина України попередила півострів про можливе обмеження поставок електроенергії.

«Росмережам» доведеться віддати Криму понад 1 тис. мобільних електропідстанцій, повідомляє РБК

Москва пообіцяла виділити з бюджету кошти на компенсацію енергетикам постачання цього обладнання. Крим отримує з материкової України близько 80% споживаної електроенергії. 1 вересня енергопостачання в Севастополь, Керч, Коктебель, Ялту і частково Сімферополь були обмежені. Після цього «Укренерго» направило на півострів попередження, що постачання електроенергії будуть обмежені з 2 по 30 вересня. З 9 до 11 та з 19 до 23 годин електроенергія в Криму буде повністю відсутня.
 
У «Росмережах» сподіваються, що, базуючись на розпорядженні уряду РФ про «забезпечення заходів, що реалізуються на території Криму», витрати компанії, пов'язані з передачею дизель-генераторів, будуть відшкодовані.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», уряд РФ зазначив, що у населення Криму низький тариф на ЖКП, виходить, що підприємства платить за побутових споживачів. Тому в майбутньому ціни на «комуналку» на півострові планує вирівняти зі середньоросійськими.
 
Коментарі (0)