ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняРосія кине у кримську воду мільярди

Росія кине у кримську воду мільярди

Росія сподівається вирішити питання водопостачання Криму за рахунок 2,5 млрд рублів. Саме така сума винесена на обговорення уряду РФ.

Уряд Росії виділить Криму 2,5 млрд рублів (73 млн дол.) на забезпечення водопостачання. Про це повідомив Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів РФ, - повідомляє «Кримінформ».

«Регіону планується виділити 2,5 млрд рублів, - заявив пан Медведєв. - Розглянемо проект відповідного розпорядження уряду на цю тему».

Глава кабінету нагадав, що «на початку цього тижня в Криму ми говорили з кількох питань, включаючи водопостачання півострова, відомо, що, на жаль, Україна перекрила воду, недолік води поки заповнюється за рахунок місцевих джерел».

«Ми, звичайно, забезпечимо більш надійну подачу води і взагалі в цілому, поза всяким сумнівом, вода на півострові буде, федеральний центр забезпечить необхідну фінансову підтримку», - зазначив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, кримський уряд не буде відновлювати Північно-Кримський канал, спорудження якого на території півострова зношені на 80%. Фінансувати ці роботи запропонували Росії за рахунок коштів федерального бюджету по лінії Міністерства сільського господарства і Міністерства природних ресурсів РФ. За словами голови Республіканського комітету РК з водогосподарського будівництва і зрошуваного землеробства Вайля, на капітальний ремонт ПКК потрібно 5 років і 467 млн дол.

 
Коментарі (0)