ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняРосія має претензії майже на $2 млрд за збитки від водної блокади Криму

Росія має претензії майже на $2 млрд за збитки від водної блокади Криму

Окупанти Криму підготували позов до України через "водну блокаду" півострова: за їхніми підрахунками, вона завдала їм вже понад 150 мільярдів рублів збитків

 

Окупанти Криму підготували позов до України через "водну блокаду" півострова: за їхніми підрахунками, вона завдала їм вже понад 150 мільярдів рублів збитків – тобто майже 1,9 мільярда доларів.

Влада окупованого Росією Криму закінчила підготовку першого позову до України через "водну блокаду".

Трофімов розповів, що позов до України складається з 18 сторінок, позивачем виступає Рада міністрів Криму. Відповідачем буде Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, а також держагентство водних ресурсів та управління Північно-Кримського каналу. Позов планується направити до "Арбітражного суду Криму" у березні.

"На даний момент документами підтверджено суму понад 150 млрд рублів. Це збитки, яких уже зазнав бюджет республіки на подолання наслідків водної блокади. У процесі розгляду позову сума збитків, пред'явлених державі Україна, лише зростатиме". - Повідомив Трофімов

Трофімов додав, що до позову можуть приєднатися юрособи, у тому числі хімічні та аграрні підприємства та санаторно-курортні комплекси у Криму, які постраждали від нестачі прісної води.

"Ми проробили найскладнішу частину роботи – обґрунтували позицію щодо притягнення до відповідальності держави Україна і довели провину відповідача", – заявив він.

Трофімов не розкрив, які докази наводяться у позові.

 

 

 
Коментарі (0)