ГоловнаКоментаріГазопостачанняРФ не планує підписувати новий контракт про постачання газу в Україну

РФ не планує підписувати новий контракт про постачання газу в Україну

РФ не збирається продовжувати контракт з Україною щодо експорту природного газу у літній період. Наразі ж обговорюються поточні поставки «блакитного» палива, а також питання фінансування – оплати та передоплати.

Росія не планує підписувати угоду з Києвом про поставки природного газу з 1 квітня 2015 року. Москва вважає недоцільним продовження поставок газу у літній період на територію України. Про це вчора заявив Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак, передає «Уніан».

«Ми не вбачаємо доцільносі у тому, щоб готувати якийсь новий документ з квітня місяця. Оскільки в чинній угоді, у зимовому пакеті так званому, фактично відображені умови існуючого контракту між «Нафтогазом» і «Газпромом», - сказав він.

Крім цього російський міністр наголосив, що обговорюються лише поточні поставки «блакитного» палива, а також питання фінансування – оплати та передоплати.

Читайте також: «Газпром» побоюється за транзит газу

Що ж стосується зимового газового пакету, то міністр сусідньої держави не уточнив ціну на газ з 1 квітня, тобто чи буде діяти знижка на купівлю російського палива у розмірі 100 доларів, як зазначалося Москвою раніше.

«Тобто це всі умови, які так чи інакше прописані в чинному контракті. Тобто доцільності підписання якогось нового документа, оскільки в ньому не передбачається погашення якихось нових заборгованостей, ми поки не бачимо», - пояснив пан Новак.

Нагадаємо, що вчора відбулася зустріч замісника голови Єврокомісії з енергетичного союзу Мароша Шефчовіча із головою російського «Газпрому» Олексієм Міллером, на якій сторони обговорювали питання поставки газу в Україну. Так представник Єврокомісії висловив сподівання на довготривалі відносини України та Росії щодо газових питань.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, влада на сьогодні надала населенню 1600 кредитів на придбання котлів, починаючи із жовтня минулого року, які працюють на альтернативних видах палива. Найбільшою популярністю серед населення користуються твердопаливні котли.

 
Коментарі (0)