ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоРосія «перекинула» будівництво Керченського мосту на кримчан

Росія «перекинула» будівництво Керченського мосту на кримчан

У Росії планують залучити безробітних кримчан до будівництва мосту через Керченську протоку. Це дозволить створити нові робочі місця, і тим самим знизити рівень безробіття на анексованому півострові.

Безробітні кримчани будуть будувати міст через Керченську протоку. Міністерство праці та соціального захисту Криму доручило Республіканському центру профосвіти визначити робочі спеціальності, які будуть затребувані при будівництві мосту Керч-Кубань і навчити ним безробітних кримчан. Про це в ході онлайн-конференції з головою Комітету Ради Федерації з соціальної політики Валерієм Рязанським повідомила самопроголошений Міністр праці та соціального захисту анексованого Криму Олена Романовська, передає КІА.

«Ми сьогодні поставили завдання нашому Республіканському навчальному центру профосвіти провести моніторинг за тими спеціальностями, які необхідні для залучення нової робочої сили при будівництві мосту. Для того, щоб потім ми могли безробітних кримчан зорієнтувати на перепідготовку і навчання за цими спеціальностями», - пояснила пані Романовська.
 
На її думку, початок будівництва мосту допоможе знизити рівень безробіття в Криму, так як спричинить створення нових робочих місць.
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», У Росії шукають джерела фінансування будівництва мосту через Керченську протоку. Державних грошей на масштабний проект не вистачає, а приватні інвестори ігнорують його через неокупність. Тому в РФ можуть встановити плату за проїзд по мосту.
 
Коментарі (0)