ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія перекриє газові крани

Росія перекриє газові крани

Росія має намір підірвати економічну і соціальну базу України. Для цього було підвищено ціни на газ, - переконаний український уряд, а тому не виключає ймовірності обмеження поставок палива в країну.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк допускає, що Росія не зупиниться на підвищенні цін на газ для України. На його думку, наступним кроком стане обмеження поставок газу в Україну, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Росія підвищила ціну на газ для України. Тепер Україна буде платити найвищу ціну за газ в Європі, близько 500 дол. за 1 тис. куб. м газу. Це робиться для того, щоб підірвати економічну і соціальну базу країни... я не виключаю, що Росія буде йти далі в питанні обмеження поставок газу в Україну», - сказав він.

За його словами, Україна почала термінові консультації з європейськими партнерами щодо можливості реверсу газу з Європи, зокрема, зі Словаччини.

Прем'єр зазначив, що в разі початку такого реверсу ціна на газ для України буде нижчою на 100-150 дол за 1 тис. куб. м.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан звернулася в листі до комісара ЄС з питань енергетики Гюнтеру Оттінгеру з проханням прискорити організацію реверсних поставок газу.

 
Коментарі (0)