ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняРосія планує опріснювати воду для кримчан

Росія планує опріснювати воду для кримчан

У анексованому Росією Криму далі відчувається гостра нестача води. Щоб вирішити проблему півострова з водопостачанням, в РФ розглядають варіант будівництва опріснювальних заводів на РК.

У Росії продовжують думати, як забезпечити аннексированный нею Крим водою. Для вирішення проблеми в РФ розглядають можливість будівництва опріснювальних заводів. Про це заявив директор ФГБУ «Центр розвитку водогосподарського комплексу» Мінприроди Росії Альберт Каспаров, передає РИА «Новости».

«У Криму можуть бути використані представлені технології опріснення води, станції з опріснення води, так як на півострові багато підземних солених озер. У Сінгапурі воду з опріснювальних заводів подають і на зрошення, і на технічні потреби, це можна використовувати в Криму. Таке технічне рішення було б можливо», - сказав пан Каспаров.

Раніше Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через йде від Дніпра Північно-Кримський канал. Воду використовували для поливу сільгоспугідь. Після так званого возз'єднання Криму з Росією подача води по каналу в Республіку була повністю припинена. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у зв'язку з повним переходом на рублі, в Криму вирішили переглянути тарифи на житлово-комунальні послуги. Самопроголошена влада півострова обіцяє, що тарифи переведуть у відповідності з еквівалентом у гривнях, про підвищення цін на ЖКП поки мова не йде.
 
Коментарі (0)