ГоловнаКоментаріГазопостачанняРосія присягається у чесності газового транзиту

Росія присягається у чесності газового транзиту

Голова КМУ переконаний, що взимку Росія перекриє транзит газу країнам-членам ЄС. У Росії від таких заяв відхрещуються, кажуть, – це навмисна дезінформація європейських споживачів російського газу.

Прем'єр-Міністр Арсеній Яценюк переконаний, що взимку Росія перекриє транзит газу до Європи через Україну. Про це він сказав вчора перед початком засідання Кабінету Міністрів.

«Ми знаємо про плани Росії взимку взагалі перекрити транзит навіть на країни-члени Європейського Союзу. Саме для цього їхнім компаніям дані вказівки максимально закачувати газ у сховища на території Європи», - сказав пан Яценюк.
 
Окрім того, очільник уряду заявив, що Росія також має намір припинити постави усіх енергоресурсів в Україну. «Ми знаємо про плани Росії, мета яких фактично відключити Україну від усіх енергетичних ресурсів», - додав він.
 
 
У свою чергу, в Росії відхрестилися від заяви Арсенія Яценюка. Міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що висловлювання українських політиків про наміри РФ перекрити транзит газу в ЄС - спроба ввести в оману або навмисно дезінформувати європейських споживачів. Про це йдеться в повідомленні російського відомства.
 
«На тлі зустрічі, яка відбулася в Мінську, на якій були досягнуті домовленості про продовження тристоронніх консультацій щодо постачання російського газу до європейських країн через територію України, подив викликають окремі репліки українських політиків про нібито існуючі наміри Росії перекрити транзит газу до країн ЄС», - заявив пан Новак.
 
«Ми їх можемо кваліфікувати лише як абсолютно безпідставну спробу ввести в оману або навмисно дезінформувати європейських споживачів російського газу», - додав Міністр.
 
Як раніше повідомляла «Україна  Комунальна», питання постачання російського газу в Україну зайшло у глухий кут. Такої думки притримується Президент РФ. Попри це, він впевнений, що переговори з цього приводу проводити необхідно.
 
Коментарі (0)