ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія відклала виділення другого траншу через Майдан

Росія відклала виділення другого траншу через Майдан

У Росії не поспішають перераховувати другий транш Україні. В РФ пояснюють це нестабільною фінансовою ситуацією.

Росія вирішила відкласти надання другого траншу фінансової допомоги Україні. Це пов’язано з нинішньою ситуацією. В Росії не розуміють, як ці кошти будуть витрачені, і, як повернені. Про це заявив глава Міністерства фінансів РФ Антон Силуанов.

 
Росія планувала викупити євробонди України під 5% річних на суму 2 мільярди доларів, і ще 17 лютого, за день до ескалації протистояння між владою і опозицією в Києві, Силуанов підтверджував цей намір. Однак сьогодні стало відомо, що Україна відмовилася від додаткової емісії євробондів, про що офіційно повідомила Ірландську фондову біржу. "Ми планували виділити черговий транш у рамках цього рішення (про надання допомоги на загальну суму 15 мільярдів доларів). Однак у сьогоднішній ситуації виникає багато питань з приводу того, як ці кошти будуть використані і як потім будуть повертатися. Потрібно дочекатися прояснення і стабілізації ситуації", - сказав Силуанов.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Росія не поспішає перераховувати обіцяний другий транш фінансової допомоги Україні. Це пов'язано з тим, що українська сторона не розрахувалася за спожитий газ у 2013 році, хоча такі домовленості були.
 
 
Коментарі (0)