ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняРосія вирішить проблеми з водою в Криму за допомогою військових

Росія вирішить проблеми з водою в Криму за допомогою військових

В Росії продовжують шукати незалежності від України в питаннях водозабезпечення Криму. Наразі там вирішили прокладати магістральні трубопроводи, якими кримчанам будуть доставляти воду з артезіанських свердловин. Цю роботу доручили військовим.

Трубопровідні батальйони Міністерства оборони РФ допоможуть забезпечити водою населені пункти на південному сході Криму. Таке рішення ухвалив Голова оборонного відомства Сергій Шойгу, повідомили в прес-службі Міністерства.

«Найближчими днями військові прокладуть магістральні трубопроводи, по яких кримчанам будуть доставляти воду з артезіанських свердловин. Планується розгорнути в Криму польові магістральні трубопроводи загальною протяжністю понад 125 кілометрів і продуктивністю понад 9 тисяч кубометрів на добу», – йдеться в повідомленні.
 
Окрім того, у прес-службі Міністерства зазначили, що забезпечувати Крим водою буде особовий склад окремого трубопровідного батальйону Західного військового округу. Він вже завершує навантаження ешелонів зі спеціальною військовою технікою на залізничні платформи і готується до висування на півострів.
 
Попри борги та відсутності домовленостей з Україною, у Криму продовжують брати воду з Північно-Кримського каналу. Більш того, півострів збільшив несанкціонований забір води з нього. Якщо минулого тижня він становив 13,8 куб. м/с, то станом на понеділок - 18,7 куб. м/с. – зазначають у прес-службі Державного агентства з водних ресурсів. Окрім того, додається, що Управління Північно-Кримського каналу досі не отримало конкретних пропозицій щодо укладення договірних відносин водопостачання Криму.
 
Коментарі (0)