ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія втрачає авторитет надійного газопостачальника

Росія втрачає авторитет надійного газопостачальника

Європа стурбована небажанням Росії йти на компроміс у питаннях газопостачання. Це підриває авторитет РФ в очах європейських країн і змушує замислитися над пошуком інших джерел поставок блакитного палива.

Росія повинна усвідомлювати, що довіра до неї як до надійного постачальника газу падає. Європа не може на неї покладатися і бути на 100% впевненою, що зриву транзиту «блакитного» палива не буде. На цьому наголосив єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер, - повідомляє УНН.

Пан Еттінгер зазначив, що всі сторони газових переговорів, які можуть поновитися найближчим часом, зацікавлені в укладанні хоча б тимчасової угоди. Вона б дозволила європейцям бути впевненими в поставках російського газу наступної зими.

Однак, разом з тим, за його словами, країни ЄС повинні вжити заходів, щоб забезпечити надійність енергопостачання.

«Ми повинні наповнити газосховища і з'ясувати, чи можна збільшити поставки газу з інших джерел»,- наголосив єврокомісар.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українська сторона та представники Єврокомісії висловили готовність щодо проведення переговорів за участю Росії щодо постачання газу, незважаючи на введення режиму передоплати для України з боку «Газпрому».

 
Коментарі (0)