ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія заперечує політичне підгрунтя «газових» питань

Росія заперечує політичне підгрунтя «газових» питань

У Кремлі пояснили вимогу передоплати за газ для України та перегляд ціноутворення. При цьому, Президент РФ наголосив, що з політикою ці заходи не пов'язані.

Президент Російської Федерації Володимир Путін заперечує, що вимоги Кремля до України щодо погашення боргів за поставлений природний газ пов'язані з політикою. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

«Ми просто повинні були отримати сьомого квітня поточного року гроші за поставлений газ у березні, ми їх не дочекалися, ще раз повторюю - це 525 млн доларів. Нуль отримано», - сказав він.

Президент РФ також зазначив, що якщо Україна не буде розраховуватися зі своїми боргами, то Росія змінить для неї цінову формулу.

«Але, як ми і домовлялися, якщо вони не будуть платити поточних платежів, то тоді ми переходимо на первісну формулу визначення ціни. І вона - у відповідності з контрактом сьогодні - 485 доларів за тисячу кубів. І ми говоримо, що ми могли б це зробити прямо зараз, маючи на увазі навіть накопичений борг 2,2 млрд доларів, але ми не будемо це робити. Ми не хочемо ні підривати українську економіку, ні ставити під сумнів надійність транзиту в Європу», - підкреслив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше Володимир Путін заявляв, що впевнений в тому, що Європа не зможе відмовитися від поставок російського газу. А Україні «погрожував», що РФ буде працювати за таким принципом: спочатку ви нам гроші - ми вам газ.

 
Коментарі (0)