ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія затвердила знижку на газ для України

Росія затвердила знижку на газ для України

Уряд Росії встановив розмір мита при поставках газу до України у першому кварталі 2016 року. Так, знижка на російське «блакитне» паливо для України може становити 17,77 доларів.

Уряд Російської Федерації визначив розмір ставки ввізного мита на природний газ, який постачатиметься з Росії в Україну у першому кварталі 2016 року. Про це йдеться в постанові уряду РФ №1494 від 30 грудня 2015 року.

Документом визначено формулу, згідно з якою обчислюватиметься розмір мита при поставках газу в Україну до 31 березня включно.
 
Якщо виходити з раніше оголошеній інформації, що контрактна ціна газу на цей період становитиме 230 доларів за 1 тисячу кубометрів, знижка до ціни на природний газ складе 17,77 долара, а сама ціна - 212,23 долара за 1 тисячу кубометрів «блакитного» палива.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна підняла ціну на транзит російського газу на третину. Окрім того, передбачається, що «Газпром» повинен сплачувати за транзит при вході в ГТС України та при виході з неї. «Нафтогаз» вже запропонував «Газпрому» обговорити такі умови.
 
Коментарі (0)