ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосію не має хвилювати, з ким Європа їсть газ

Росію не має хвилювати, з ким Європа їсть газ

Україну не мучить совість у зв'язку з реверсними поставками російського газу в Україну з Європи, більше того в Міненерго запевняють, що у Росії немає причин для занепокоєння.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький не бачить причин для занепокоєння Росії у зв'язку з реверсними поставками газу в Україну з Європи, - інформує «Інтерфакс-Україна».

«Я не хочу коментувати заяви наших колег з приводу різного роду інсинуацій, законності чи незаконності. У моєму розумінні, коли ви приходите в магазин і купуєте продукти харчування, то, напевно, того, хто вам їх продав, не повинно цікавити, з ким ви будете їх їсти», - сказав він.

«Російські колеги направили нам запит з цього приводу. Ми їм відповіли. Не бачу жодних причин для стурбованості», - зазначив Міністр.

У той же час Едуард Ставицький в черговий раз заявив, що Україна виконує всі умови Росії щодо транзиту газу до Європи, і розраховує дійти згоди у питанні перегляду ціни газу для України.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, днями глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що схеми, котрі організовує Україна з отримання газу в Європі, нагадують шахрайські. На його думку, російський газ «заходить» у Європу і відразу «повертається» в Україну. У теж час в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України вважають, що такі ходи з поставками законні.

 
Коментарі (0)