ГоловнаКоментаріПодіїРозенко пропонує науковцям та держслужбовцям перейти на звичайну пенсію

Розенко пропонує науковцям та держслужбовцям перейти на звичайну пенсію

Зараз складається ситуація, коли вигідніше отримувати пенсію за законом про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, ніж за спеціальними законами, це заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко
Зараз складається ситуація, коли вигідніше отримувати пенсію за законом про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, ніж за спеціальними законами, про це розповів Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.
 
«Багато науковців і державних службовців  зараз скаржаться на те, що їм не перерахували пенсії. Таким людям варто звернутися до Пенсійного фонду України і прорахувати доцільність перейти зі спеціальної пенсії на звичайну пенсію. Звичайна пенсія зараз може бути значно вищою, ніж колишня наукова пенсія чи пенсія державного службовця», - сказав Віце-прем’єр-міністр.
 
«Пенсійний фонд отримав від мене відповідні доручення і всі необхідні перерахунки будуть здійснені в присутності людини і дуже швидко. Ми виберемо і найкращий час для перерахунку пенсії, і найкращий спосіб», - наголосив Павло Розенко.

Павло Розенко також підкреслив, що у процесі осучаснення не підвищувалися пенсії чиновникам різних рівнів. «Ми не підвищували пенсії ні колишнім прокурорам, ні суддям, ні народним депутатам чи міністрам, ні чиновникам різних рівнів. Осучаснення пенсій стосується, насамперед, тих людей, які пропрацювали все життя справді на важких професіях. І найбільше підвищення відбулося у тих, кому з 2011 року не було зроблено жодних перерахунків пенсій», - зазначив він.  

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
19 Листопада 2017 p. 22:43
Є спостереження, що при досить помірних посадових окладах керівні працівники держустанов регулярно, щомісяця, отримують премії, що у декілька разів (!) перевищують їх посадовий оклад. Тому є пропозиція для Мінсоцполітики, щоб при розрахунку пенсій таким керівним працівникам їхні регулярні премії не бралися до уваги. Крім того, треба переглянути вже призначені пенсії бувшим керівним працівникам , і перерахувати їх без регулярних премій. Це дасть суттєву економію держбюджету і зменшить соціальну напругу у державі.