ГоловнаНовини ЖКГПолітикаВідповідальність за катастрофічну ситуацію із соцвиплатами на окупованих територіях несе Росія і терористи

Відповідальність за катастрофічну ситуацію із соцвиплатами на окупованих територіях несе Росія і терористи

Через невиконання Мінських угод Росією і підконтрольними їй бойовиками так званих ЛНР і ДНР, Україна не може відновити виплати пенсій та соціальних допомог на окуповані території.
Через невиконання Мінських угод Росією і підконтрольними їй бойовиками так званих ЛНР і ДНР, Україна не може відновити виплати пенсій та соціальних допомог на окуповані території. Про це під час інтернет-конференції у прес-центрі ЛІГАБізнесІнформ повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.
 
«Мінські угоди сьогодні не виконуються з боку Росії і терористів. Вони не хочуть навіть припиняти вогонь.  Терористи і російські війська, які захопили частину нашої території, позбавили нас можливості виплачувати українські пенсії, соцдопомоги тощо на захоплених ними територіях. Це повністю їхня відповідальність за ті катастрофічні соціальні проблеми і гуманітарну кризу, яка сьогодні є на окупованих територіях», - сказав він.
 
«Українські громадяни, які там залишились, безумовно, мають право на пенсійне забезпечення. Але ми зможемо відновити виплати лише тоді, коли будуть виконані Мінські угоди, коли буде відновлена територіальна цілісність України, коли там, на окупованих зараз територіях, запрацюють органи Пенсійного фонду України, українські банки, українські органи влади», - пояснив Віце-прем’єр-міністр.

«Коли ми очистимо окуповані території від російських військ і підконтрольних Росії бойовиків, люди отримають всі свої виплати в повному обсязі. Сьогодні ми маємо можливість виплачувати пенсії і соціальні допомоги лише тим людям, які переїжджають на постійне місце проживання на підконтрольну українській владі територію», - наголосив Павло Розенко. 

 
Коментарі (0)