ГоловнаНовини ЖКГТранспортРозкрадачі б'ють по кишені «Укрзалізниці»

Розкрадачі б'ють по кишені «Укрзалізниці»

Українські залізниці, попри численні попередження та вжиття відповідних заходів, продовжують потерпати від незаконного втручання у роботу сторонніх осіб. Так, із початку року збиток лише Одеської залізниці склав понад 1 млн грн.

Понад мільйон гривень збитків зазнала Одеська залізниця за  дев’ять місяців 2013 року від 306 випадків незаконного втручання сторонніх осіб у діяльність залізничного транспорту. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Найбільше потерпає від розкрадачів колійне господарство та господарство сигналізації та зв’язку, а стабільна робота цих господарств – гарантія безпеки руху пасажирських поїздів та дотримання графіку руху.

Зокрема, по господарству сигналізації та зв’язку було зафіксовано 113 випадків розкрадання та пошкодження приладів сигналізації, централізації та блокування (СЦБ). Матеріальні збитки від розкрадань становлять 313 тис. грн.

Найбільш криміногенними дільницями є Чорноморська – Берегова, Слобідка – Борщі, Седнівка – Бобринець, роз’їзд 5 км – обгінний пункт 309 км (дільниця Знам’янка – Пантаївка), Зелена – Яковлівка, Біла Криниця – Дубки, Снігурівка – Новопетрівка, Снігурівка – Івано-Копине.

Окрім того, з початку поточного року на залізниці зафіксовано 17 випадків розкрадання чи пошкодження невідомими особами 22 дросель-трансформаторів (пристрій для пропуску тягового струму) та 262 приладів сигналізації, централізації та блокування. Найгірша ситуація склалася на Херсонській дистанції сигналізації та зв’язку.

Також зауважимо, за дев’ять місяців поточного року у господарстві колії було здійснено 193 випадки розкрадань елементів верхньої будови колії із нанесенням матеріального збитку у колосальних розмірах – 770 тис. грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року збитки від розкрадань матеріалів верхньої будови колії зросли на 50%.

 
Коментарі (0)