ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРозмір субсидій на «комуналку» виросте в чотири рази

Розмір субсидій на «комуналку» виросте в чотири рази

Мінсоцполітики анонсує підвищення розміру житлових субсидій у три-чотири разу наступного року. Втім, у відомстві одразу ж наголосили, що остаточні цифри можна буде розрахувати лише після повноцінних сплат за ЖКП – на початку січня.

Міністерство соціальної політики прогнозує збільшення розміру субсидії на житлово-комунальні послуги в наступному році в три-чотири рази. Про це під час звіту гуманітарного блоку уряду про виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів повідомив Міністр соціальної політики Павло Розенко.

За його словами, в середньому розмір субсидії для однієї родини коливатиметься від 350 грн до 3500-4000 грн - в основному для сімей у сільській місцевості.

«Тобто розмір субсидії буде приблизно в три-чотири рази більше, ніж у минулому році», –  сказав Міністр.

Втім, посадовець наголосив, що говорити про остаточний розмір субсидії на 2016 рік можна лише після повноцінних сплат за ЖКП.

«Сьогодні нам ще важко сказати остаточну суму середньої субсидії, ми її будемо знати приблизно на початку січня, коли вже підуть повноцінні сплати за житлово-комунальні послуги», - сказав очільник Мінсоцполітики.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, наступного року з Державного бюджету збільшать видатки на субсидії в півтора рази, в порівнянні з 2015 роком. В уряді зазначають, що наразі відшкодування за ЖКП отримують 15 млн громадян.

 
Коментарі (0)