ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняРозробку нормативної бази по Фонду енергоефективності закінчать до кінця року

Розробку нормативної бази по Фонду енергоефективності закінчать до кінця року

В Мінрегіоні заявили, що розробка нормативної бази Фонду енергоефективності буде завершена до кінця року.

В Мінрегіоні заявили, що розробка нормативної бази Фонду енергоефективності буде завершена до кінця року.

Наразі  готується нормативна база, яка затвердить його статут, дозволить обрати наглядову раду, закріпить процедури. Зокрема, іноземні інвестори вже задекларували перший транш фінансування Фонду енергоефективності спільно з держбюджетом України на 50 млн євро.

Про це під час міжнародного форуму Сталої Енергетики SEF-2017 KYIV повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Урядового порталу.

«Основне питання – створення процедур. Важливо, яким чином працюватиме міждонорськийфонд для фінансування, яким чином пропонуватимуться продукти, як вони технічно і фінансово будуть підкріплені. І головне питання – забезпечення прозорості діяльності роботи Фонду», - зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що під час реалізації проектів Фонду банки працюватимуть напряму із клієнтами.

«Фонд працюватиме тільки із створення продуктів та технічних рішень, далі – банки отримають співфінансування від міжнародних партнерів і бюджету України для реалізації цих проектів», - наголосив він.

«Плануємо всю нормативно-правову базу щодо роботи Фонду закінчити до кінця року. Реально Фонд запрацює вже у наступному році», - додав Зубко.

Річний бюджет Фонду формується за рахунок коштів державного бюджету України та коштів, які Фонд отримує як гранти або залучає в інший спосіб з будь-яких інших джерел, не заборонених законом, з урахуванням обмежень, встановлених цим законом. При цьому обсяг державних коштів у бюджеті Фонду має бути достатнім для досягнення мінімальних цілей у сфері енергоефективності, визначених міжнародними зобов’язаннями України. З цією метою Кабінет міністрів України може збільшити статутний капітал Фонду або надати Фонду додаткову державну підтримку з державного бюджету України з урахуванням вимог бюджетного законодавства.

Нагадаємо, що у 2018 році за рахунок коштів державного бюджету для фінансування Фонду енергоефективності буде спрямовано 400 млн гривень. Ще 800 млн гривень в Уряді розраховують залучити від міжнародних донорів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів зареєстрував у парламенті законопроект 15 вересня, як передбачає бюджетне законодавство.

20 липня Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про Фонд енергоефективності».

 

 
Коментарі (0)