ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДержреєстратор порахував здобутки

Держреєстратор порахував здобутки

Держреєстр пожинає плоди своєї діяльності щодо реєстраціїї нерухомого майна. Так, станом на 18 березня вже зареєстровано майже півмільйона заяв та запитів.

З часу запровадження системи державної реєстрації речових прав на нерухоме майно станом на 18 березня 2013 року в Державному реєстрі прав зареєстровано 477 тис. заяв та запитів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державної реєстраційної служби.

З них державними реєстраторами органів державної реєстрації прав зареєстровано 330,1 тис. заяв, нотаріусами – 146,9 тис.

«Таким чином, ми бачимо, що більша частина роботи припадає саме на державних реєстраторів. Тому ми працюємо передусім над тим, щоб забезпечити якісне надання послуг органами державної реєстрації. Для цього передбачено систематичне підвищення кваліфікації співробітників Укрдержреєстру з залученням відповідних фахівців», - зазначив Голова Державної реєстраційної служби Дмитро Ворона.

Він також додав, що наразі розглянуто майже 90% поданих заяв.

«Всього розглянуто 428,3 тис. заяв та запитів, що складає 89,8%. Найбільший відсоток розглянутих заяв та запитів у Закарпатській області - 95%, Донецькій області - 94%, Волинській, Львівській, Сумській та Хмельницькій областях – 93%", - зауважив Дмитро Ворона.

Нагадаємо, за словами Голови Державної реєстраційної служби Дмитра Ворони, внаслідок запровадження нової системи державної реєстрації речових прав на нерухоме майно 80% угод будуть починатися і завершуватися у нотаріусів.

Як повідомляла «Україна Комунальна»  за результатами проведеного опитування раніше, допоки судити про докорінні переваги чи поразки державних реєстраторів у питанні реєстрації нерухомості зарано, адже якщо і є позитивні зміни – то пересічним українцям вони ледь помітні.

 
Коментарі (0)