ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВРумуни допоможуть жителям Хмельницької області з прибиранням сміття

Румуни допоможуть жителям Хмельницької області з прибиранням сміття

Керівництво Хмельницької області веде переговори з однією із румунських компаній, щодо будівництва на території області сміттєпереробних та сміттєсортувальних підприємств

Населення області, разом з промислово-господарським комплексом створюють щорічно близько 1,9 млн куб м твердих побутових відходів, з яких централізованим збором та захороненням охоплено до 75 %, решта ж вивозиться стихійно. Загалом, в області на полігонах та звалищах накопичилось понад 7,4 тис. т відходів. Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Хмельницької обласної державної адміністрації.

«Переважна більшість полігонів працює в режимі перевантаження, тобто, з порушенням проектних показників щодо обсягів накопичення відходів. Водночас, через відсутність необхідних споруд та механізмів, технологія захоронення здійснюється з порушенням нормативних вимог», -  розповів заступник голови ОДА Леонід Гураль.

У зв’язку з такою ситуацією керівництво області розпочало переговори з Румунською компанією Mentor Group Holdings. В рамках переговорів розробляється екологічна програма «Управління відходами Ecoverde Хмельницька область», що передбачає будівництво 7 сміттєпереробних і сміттєсортувальних підприємств з об’ємом зарубіжних інвестицій більше 180 млн євро.

Наразі роздільне збирання сміття,  організоване лише у таких містах, як Хмельницький, Кам’янець – Подільський, Славута, Шепетівка та Городок.

Також завершено будівництво сортувальної дільниці у селі Камянка на Кам’янець – Подільському підприємстві «Спецтранс», а також розпочинається будівництво сміттєпереробного цеху у місті Славута.

 
Коментарі (0)