ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРівень сплати населення за ЖКП падає

Рівень сплати населення за ЖКП падає

Українці почали рідше сплачувати за житлово-комунальні послуги. Причиною погіршення платіжної дисципліни є підвищення тарифів на ряд комунальних благ.

Опісля підвищення тарифів українці почали рідше сплачувати за жилово-комунальні послуги. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Так, заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг у червні 2014 року порівняно з травнем знизилася на 2,5% - до 11,2 млрд грн. Середній термін заборгованості становив 3,4 місяця. Однак, у травні поточного року порівняно з квітнем зниження заборгованості з оплати ЖКП спостерігалося на рівні 4,3% - до 11,4 млрд грн. Тобто платіжна дисципліна погіршилася.

Зауважимо, середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку з урахуванням споживання електроенергії у червні 2014 року порівняно з аналогічним періодом минулого року збільшилися на 5% - до 250,1 грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з 1 травня подорожчав газ для населення. У разі споживання до 2,5 тис. куб. м на місяць ціну встановлено на рівні 1,1 грн за тис. куб. м, у разі споживання до 6 тис. куб. м – 1,97 грн, при більшому обсязі – 4,01 грн. Окрім того, відсутність лічильника збільшує вартість «блакитного» палива на 10%.

З 1 липня українці в середньому на 40% будуть більше платити за опалення і гарячу воду, на 50% - за холодне водопостачання та водовідведення, тарифи на електроенергію, в залежності від обсягу споживання зросли на 10-40%.

 
Коментарі (0)