ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняСБУ зайнялась «ДніпроАзотом» через хлорний шантаж

СБУ зайнялась «ДніпроАзотом» через хлорний шантаж

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДніпроАзот" зупинило виробництво рідкого хлору, необхідного для очищення води для населення

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДніпроАзот" зупинило виробництво рідкого хлору, необхідного для очищення води для населення. СБУ проводить перевірку і попереджає про можливу гуманітарну катастрофу.

АТ "ДніпроАзот" - найбільший в Україні виробник рідкого хлору - реагенту, необхідного для виробництва питної води для населення. 15 червня 2018 року процес виробництва речовини на підприємстві був поностью зупинений. За інформацією Служби безпеки України, припинення вироблення та відвантаження відбулося без попередження і з порушенням зобов'язань компанії перед державою. Відсутність рідкого хлору унеможливлює процес знезараження питної води і може призвести до масових отруєнь, інфекцій, епідемій.

Нагадаємо, виробництво рідкого хлору було зупинено, оскільки воно стало економічно невигідним. Все необхідне обладнання справне та готове до негайного запуску. Щоб уникнути екологічної катастрофи підприємство готове відновити роботу, проте, керівництво розробило документ з обгрунтуванням необхідності підвищення ціни на готовий продукт.

В СБУ ситуацію називають штучним створенням умов для виникнення надзвичайної ситуації. Кваліфікація дій керівництва підприємства з точки зору станеться після закінчення перевірки.

 

 
Коментарі (0)