ГоловнаНовини ЖКГПолітикаСекторальне просування реформи - головне завдання уряду в 2017 р

Секторальне просування реформи - головне завдання уряду в 2017 р

Основне завдання децентралізації в поточному році — секторальне просування реформи – в освіті, медицині, системі надання адмінпослуг, земельних відносинах, дорожній інфраструктурі, сфері планування територій.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на нараді з питань децентралізації під головуванням Президента України Петра Порошенка в Одесі участю представників ОТГ, голів ОДА всіх південних областей, передає прес-служба Мінрегіону.

На думку міністра реформа децентралізації була і залишається пріоритетною у 2017 році. 

«Ключовими залишаються питання наповнення місцевих бюджетів, ефективне їх використання, в тому числі в частині освоєння виділених субвенцій для розвитку інфраструктури ОТГ і коштів Державного фонду регіонального розвитку. Маємо максимально координувати зусилля по всій вертикалі влади, починаючи з центральної, і до обласних і районних адміністрацій, місцевого самоврядування, а також — голів ОТГ», — заначив Геннадій Зубко. 

Він підкреслив, що «державна допомога громадам, яких вже 366,  у 2017 році становитиме: субвенція для ОТГ – 1,5 млрд грн, ДФРР – 3,5 млрд грн, державна підтримка соціально-економічного розвитку громад – 4 млрд грн».

Як повідомлялося раніше, завдяки проведеній реформі децентралізації місцеві бюджети країни у 2016 році збільшилися на 44 млрд грн порівняно з минулим 2015 роком. Кожного року відбувається зростання кожного місцевого бюджету більше ніж на 50%. 

Варто зауважити, що таким чином Україна виконала всі зобов’язання перед Європейським Союзом щодо безвізового режиму.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
14 Січня 2017 p. 21:56
Від початку незалежності в Україні постійно впроваджуються ті чи інші реформи. Загальним результатом усіх реформ є виникнення та неухильне зростання зовнішнього боргу, постійне знецінення національних грошей, втрата виробничого потенціалу (замість власного виробництва -- продажа за кордон сировини і купівля імпортних готових товарів) , втрата територій, а з ними і ресурсів; збідніння пересічної маси населення внаслідок узаконених шахраювань. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Думаю, що усі наступні реформи, як би їх надійно не прикрашали та наряджали, будуть мати той самий результат.