ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняСевастополь впав у водну кризу

Севастополь впав у водну кризу

Без загрози для стану водойми, яка забезпечує водою Севастополь, місто може взяти близько 2 млн куб. м, яких вистачить на 20 днів водопостачання кримчан.

В Чорноріченському водосховищі, яке забезпечує водою Севастополь, залишилося 9,3 млн кубометрів води. Без загрози для стану водойми місто може взяти близько 2 млн куб. м, цього вистачить приблизно на 20 днів, повідомив сьогодні заступник губернатора окупованого Севастополя Андрій Атаманцев, передають «Новини Криму».

«Після 7 мільйонів кубометрів починається червона зона, і ми вводимо погодинну подачу води у всьому місті. Після цього ми зможемо взяти з водосховища ще близько 3 мільйона кубометрів, які нам потрібно буде розтягнути до березня. Нижче цього брати не можна: водойма буде убитий», - сказав пан Атаманцев.
 
«Уряд» окупованого Росією Севастополя розраховує, що в березні будуть готові до експлуатації свердловини, які зараз бурять у Гагарінському районі міста. Вони дадуть додатково близько 40 тисяч кубометрів на добу. 
 
«Ще приблизно місяць буріння і півтора-два місяці обв'язки свердловин та споруди системи водоочищення. Тобто нам потрібно протягнути до березня-квітня, якщо не буде опадів», - зазначив пан Атаманцев.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Алушті почали відключати боржників від водопостачання та каналізації. Без води залишаться ті споживачі, чия заборгованість перевищила або дорівнює 1 тис. руб.
 
Коментарі (0)