ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняShell визначилася з початковими інвестиціями в український газ

Shell визначилася з початковими інвестиціями в український газ

Початкові інвестиції компанії Shell у видобуток газу в Україні становитимуть не менше 200 млн доларів.

Компанія Shell готова на початковому етапі внести у видобуток газу на теренах України не менше 200 млн доларів інвестицій. Про це заявив Віце-президент компанії в Україні Грехем Тайлі.

«Інвестиції на початковому етапі складуть не менше 200 мільйонів доларів», - повідомив Грехем Тайлі.

Всього планується пробурити 15 свердловин глибиною до 5 км, що дозволить відповісти, чи є промислові запаси газу на Юзівському родовищі. Грехем Тайлі підкреслив, що вірить у перспективи промислового видобутку на сході України, хоча і не назвав конкретних цифр.

Він висловив упевненість у вигідності проекту для України і навів приклад, що тільки в американському штаті Пенсільванія завдяки видобутку сланцевого газу вдалося створити 46 тисяч робочих місць, а сам видобуток приніс 11 млрд прибутку і близько мільярда доларів податків.

Грехем Тайлі також запевнив, що його компанія має величезний досвід таких розробок у різних країнах. За його словами, через декілька років Україна може перетворитися на енергетично незалежну державу.

Нагадаємо, що Юзівське родовище охоплює південь Харківської та північ Донецької областей. Його загальна площа близько 8 тис. кв. км. Потенціал  ділянки оцінюється в понад 4 трлн кубометрів газу.

Укрінформ

 
Коментарі (0)