ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаШколи Рівненщини опалюють без газу

Школи Рівненщини опалюють без газу

На Рівненщині у Здолбунівському районі перевели на сучасні системи опалення два бюджетні заклади

Відтепер нова котельня обігріває Ступнівський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І - ІІ ступенів – агротехнічний ліцей. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Рівненської обласної державної адміністрації.

Нова блочна котельня замінила застаріле обладнання, яке відпрацювало більше півстоліття. Замість нього нині працює сучасна енергоощадна система. Зокрема, два твердопаливні котли, розраховані на використання місцевої сировини – дров і щепи.

«Потужностей котельні достатньо, аби в освітньому закладі було тепло, а витрачатимуть на обігрів менше», - розповідає голова облдержадміністрації Василь Берташ.

На модернізацію системи опалення спрямували майже 912 тис. грн бюджетних інвестицій. Так, у Здолбунівському районі в селі Дермань Друга подібну систему опалення нещодавно змонтували в загальноосвітній школі-гімназії.

Подібні проекти реалізуються і на Вінничині. У трьох пілотних районах області котельні у соціальних закладах планують переобладнати на альтернативні види палива. За прогнозовами економія від реалізації проекту складає майже 14 млн грн.

 
Коментарі (0)