ГоловнаВибір редакціїГазопостачанняШлях до дешевого газу лежить через Митний союз

Шлях до дешевого газу лежить через Митний союз

Росія не збирається знижувати ціну на газ, якщо Україна не приєднається до Митного союзу

Про це заявив директор департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Олександр Горбань.

«Що ж стосується вимог продавати Україні газ за такими ж цінами, як Білорусії, то вони нездійсненні. Росія на це не піде» - заявив чиновник.

За його словами, російська сторона запропонувала Україні вступити до Митного союзу та отримувати газ за тими ж цінами, що й Білорусія.

«Однак Україна хоче одночасно зберегти два вектори: і вступити в Євросоюз, де її особливо й не чекають, і взяти участь в Митному союзі, але лише за тими параметрами, які їй вигідні. Так не буває. Не можна бути трохи вагітним», - сказав Олександр Горбань.

Він також нагадав, що контракт, підписаний з Україною, спочатку був «досить пільговим», та передбачав ціну на газ для України на 100 дол дешевше, ніж середня ринкова ціна того часу.

«Зараз Україна хоче ще меншу ціну, але при цьому веде себе досить суперечливо», - зазначив чиновник.

Він нагадав, що свого часу Росія пропонувала створити консорціум спільно з Україною та ЄС з експлуатації трубопроводів, які йдуть по Україні, проте Київ відмовився.

«Ну і до чого це призведе? Все закінчиться тим, що гігантська купа заліза на території України, яка колись була трубопроводом, просто заіржавіє і її можна буде здати на металобрухт», - підсумував пан Горбань.

Джерело: Інтерфакс Україна

 
Коментарі (0)