ГоловнаГоловнеГазопостачанняРосія попередила Україну про «газову помилку»

Росія попередила Україну про «газову помилку»

Президент Росії Володимир Путін назвав стратегічною помилкою рішення України не віддавати в оренду свою газотранспортну систему

Росія була готова разом з європейцями взяти в оренду українську газотранспортну систему, однак за словами Володимира Путіна керівництво України здійснило «фундаментальну» помилку, він також зазначив, що Росія «готова і надалі вести діалог з цього приводу».

«Ми вважаємо, Україна зробила стратегічну помилку, фундаментальну. Ми пропонували разом з європейцями взяти в оренду газотранспортну систему України, не порушуючи українського законодавства, а залишаючи ГТС в українській власності», - заявив Президент Росії на прес-конференції у Москві.

За його словами, якби Україна погодилася, Росія взяла б зобов'язання з розвитку і завантаженні української ГТС.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Президент України Віктор Янукович заявляв про те, що Україна розглядає створення спільно з Росією консорціуму з експлуатації та модернізації української ГТС.

У свою чергу, Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, повідомляв про те, що українському уряду також пропонували варіант викупу ГТС, однак він не є вигідним для держави.

«Чимало пропозицій наших російських колег залишилися нереалізованими, оскільки ми не бачили там рівності, і тому ми не змогли їх прийняти», - розповів Юрій Бойко.

Нагадаємо, що за оцінками експертів вартість української ГТС становить близько 5 млрд дол. Свого часу таку ж ціну у разі згоди України на продаж ГТС називав «Газпром».

За матеріалами: Дзеркало Тижня

 
Коментарі (1)
greatman
21 Грудня 2012 p. 13:00
не віддавайте росії гтс--дуже просимо бо вже і так наробили багато помилок з росією