ГоловнаВибір редакціїПолітикаОпозиція «гострить вила» в очікуванні газових знижок

Опозиція «гострить вила» в очікуванні газових знижок

Завтра Президент Віктор Янукович привезе з Москви дворазову знижку на російський газ.

Про це заявив учора у Верховній Раді голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що Президент не має повноважень підписувати міжнародний договір щодо Митного союзу.

«Якщо Президент хоча б подумає про вступ до Митного союзу - це стане ще одним приводом для порушення питання про його імпічмент. Ми будемо дивитися, що конкретно завтра підпише Президент України», - зазначив Арсеній Яценюк.

«Є інформація, що Віктор Янукович привезе з Росії зменшення ціни на газ. У разі якщо ціна буде знижена, ми заявляємо: це означає, що всі тарифи для населення повинні бути скорочені у відповідній пропорції. За нашими даними, мова йде про двократне зниження ціни на газ», - зазначив Арсеній Яценюк і додав: «Це треба було зробити ще 2 роки тому, а не розповідати про «папередників».

Читайте також: Ціна на газ під грифом «секретно»

Також лідер фракції «Батьківщина» зазначив, що розглядається 2 варіанти розвитку подій.

«За нашою інформацією, вчора розглядалося кілька варіантів. Один з них - підписання документа про вступ України до Митного союзу, другий - «лайт-варіант» - підписання якогось меморандуму про те, що вони будуть думати про форму співпраці з Митним союзом», - зазначив Арсеній Яценюк.

«Ми не приймаємо ніяких знижень ціни на газ в обмін на продаж країни. Ми очікуємо, що завтра підпише Віктор Янукович, в якій це буде формі і який там буде текст. В залежності від цього опозиція буде приймати рішення», - додав Арсеній Яценюк. Говорячи про те, які будуть умови знижки, лідер фракції «Батьківщина» зазначив: «Хотілося б почути від Президента, в обмін на що він збирається отримати дешевий газ».

«Ще раз підкреслюю: Віктор Янукович не має жодних повноважень для підписання документа про вступ України до Митного союзу... Якщо він щось таки підпише - на це буде одна з найжорсткіших реакцій опозиції», - додав Арсеній Яценюк.

Коментарі

 
Коментарі (0)