ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГШтрафи не проходять повз ЖКГ

Штрафи не проходять повз ЖКГ

Комунальників обкладають штрафами. Зокрема, відповідальності не вдається уникнути тим підприємствам, які зловживають своїм монопольним становищем.

ТОВ «Сумитеплоенерго» оштрафовано у розмірі 500 тис. грн через порушення конкурентного законодавства у вигляді зловживання монопольним становищем. Про це «Україні Комунальній» повідомлили у прес-службі Антимонопольного комітету.

Зокрема, за результатами проведеного розслідування було встановлено, що ТОВ «Сумитеплоенерго», зловживаючи монопольним становищем на ринку послуг з централізованого опалення у Сумах, при розрахунку двоставкового тарифу для населення порушило порядок розрахунку тарифів, що в результаті призвело до стягнення завищеної річної плати зі споживачів і ущемлення їх інтересів.

Так, підприємство може надавати послуги з централізованого опалення як за одноставковими, так і двоставковими тарифами. Втім, запровадження двоставкового тарифу не повинно призводити до збільшення річної плати за послуги, а лише перерозподіляти її протягом року відповідно до реальних витрат, понесених підприємством.

Так, застосування двоставкового тарифу, розрахованого з порушенням встановленого порядку, призвело до завищення річної плати у багатоквартирних будинках, обладнаних лічильниками теплової енергії.  

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, найбільша кількість фактів правопорушень у сфері житлово-комунального господарства прокуратура виявила при встановленні тарифів.

Зокрема, також законодавство порушується при складанні додаткових угод для розрахунків за теплову енергію, у результаті чого збитки несе держава та розтраті кредитних та бюджетних коштів, які були виділені на розвиток ЖКГ та потреби в цій галузі.

 
Коментарі (0)