ГоловнаПублікаціїТеплоенергетикаШтурм теплоенергетики: в уряду немає грошей на заявлені реформи

Штурм теплоенергетики: в уряду немає грошей на заявлені реформи

Урядовці заявляють, що виділили на енергоефективність майж е900 млн грн. При цьому, провести встановлення лічильників тепла можновладці не в змозі. Тож, де уряд знайде кошти на теплолічильники та чи вдасться оминути дострокове завершення опалювального сез
Україна «на порозі» календарної весни, яка зокрема, окрім теплої погоди, принесе підвищення тарифів на електроенергію.
 
Втім, чиновники вже поспішили заявити, що українцям надаватимуть адресну допомогу при оплаті житлово-комунальних послуг. Зокрема, в Міненерго вважають, що для переходу необхідний час. Про це заявив заступник Міністра енергетики а вугільної промисловості Олександр Светелік.
 
«Уряд хотів би зробити адресну допомогу, але це складний механізм, пов'язаний з фінансовою системою. Поки що працює задіяний через Мінсоцполітики механізм субсидій. Ми доводимо певну суму субсидій до кожного споживача, на цю суму споживачам постачається газ, а  держава сплачує кошти енергопостачальним організаціям», - сказав він.
 
Окрім того, замміністра наголосив, що наразі відомство працює над диференціацією тарифів, залежно від температури.
 
«На сьогодні Міненерговугілля працює над диференціацією тарифів залежно від сезону, щоб не було навантаження на населення під час опалювального періоду», - сказав він.
 
При цьому, попри заяви щодо проведення реформ в сфері ЖКГ, з деякими галузями уряд все ж не в змозі впоратись самотужки, тож просить підтримки у Міжнародних фінансових організацій. Наразі Кабмін веде переговори з МФО щодо допомоги у встановлення теплолічильників. Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
 
«Зараз я працюю з міжнародними фінансовими організаціями – ми самі цю програму не витягнемо – в тому числі і для того, щоб поставити лічильники для людей на тепло, повністю поставити всі лічильники по газу», - заявив він.
 
 
При цьому, уряд все ж знайшов сотні мільйонів на енергозбереження. На ці цілі Кабінет Міністрів направить  майже 900 млн грн. на енергозбереження. Відповідне рішення закріплено у проекті постанови КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 р. №243 і від 17 жовтня 2011 р. №1056», розробленої з метою виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік».
 
Окрім того, посадовці все порадували українців та заявили, що достроково опалювальний сезон в Україні завершуватись не буде. Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.
 
«Ми провели важкі переговори з НАК «Нафтогаз України», Мінпаливенерго, НКРЕКП, Мінфіном по продовженню дії граничного мінімально необхідного рівня відрахування коштів на рахунки теплопостачальних підприємств, що забезпечить їх мінімальну потребу необхідну для виробництва теплової енергії та подачі тепла», - сказав Міністр.
 
Відтак, уже в наступному місяці всі гроші будуть перераховуватись постачальникам газу та тепловики фактично перестануть отримувати кошти за свої послуги.
 
«Вирішення цього питання Урядом позбавило Україну загрози дострокового припинення опалювального сезону», - сказав він.

Часто люди для здійснення різних поїздок беруть автомобіль в оренду. Це виправдані засоби. Вашій увазі представлений прокат автомобіля в києві . Більш детально ознайомитися з пропонованими послугами можна на сайті kiev.ukr-prokat.com.

 
Коментарі (0)