ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВзаєморозрахунки між учасниками енергоринку та споживачами планують спростити

Взаєморозрахунки між учасниками енергоринку та споживачами планують спростити

Мінрегіон планує спростити систему взаємовідносин між споживачами та учасниками енергетичного ринку. Для цього буде створено спеціальну робочу групу.

Систему взаєморозрахунків між учасниками енергетичного ринку та споживачами планують спростити, адже вважають її занадто складною. Про це заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час зустрічі із директором секретаріату Європейського Енергетичного Співтовариства Янезом Копачем, передає прес-служба Мінрегіону.

Зокрема, посадовець наголосив, що саме це гальмує проведення енергоефективних заходів.

«Система взаємозаліків по субсидіям і пільгам занадто складна. Вона не змінювалась ще з  радянських часів. Сьогодні вона гальмує активне проведення енергоефективних заходів», - зазначив він.

Відтак, за його словами, для спрощення системи буде створено спеціальну робочу групу по розробці нової системи проведення розрахунків між усіма учасниками ринку.

«Це створює додаткові стимули для українців заощаджувати на енергоресурсах», — заявив Міністр.

Окрім того, наразі готується до подання у Верховну Раду законопроект «Про енергетичну ефективність будівель», який стимулюватиме енергоефективні заходи по всій Україні в разі прийняття.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, урядовці ведуть переговори із міжнародними фінансовими організаціями (МФО) щодо допомоги із реалізацією проекту із встановлення лічильників тепла. В уряді визнали, що самостійно цього зробити не зможуть.

 
Коментарі (0)