ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійШведський «двірник» наводитиме марафет у Черкасах

Шведський «двірник» наводитиме марафет у Черкасах

Машина охоплює близько 3 метрів дороги і забирає сміття товщиною 15 сантиметрів.

Із 23 березня черкаські вулиці від нанесеного піску, землі та інших залишкових посипальних матеріалів, що використовувалися в зимовий період, почала прибирати нова шведська машина «Scandia Brodd Sweden AB».

Цю техніку закупило ТОВ «Свій лад», яке виграло тендер на прибирання доріг. За тиждень нова машина прибрала бульвар Шевченка, міст через залізницю, а також розпочала роботи на вулицях 30 років Перемоги, Сумгаїтській та Смілянській. Загалом із доріг міста вже прибрали понад 1 тисячу тонн посипального матеріалу. Усього ж цієї зими комунальні служби для посипання вулиць використали 3,5 тисяч тонн матеріалу.

«Роботи тривають цілодобово та без вихідних. Машина працює тихо, тому не заважає жителям міста відпочивати. Уночі взагалі навіть краще працювати, оскільки на дорогах менше припаркованих автомобілів», – розповідає заступник черкаського міського голови Олексій Леонов.

За словами оператора прибиральної техніки Володимира Салоуха, машина охоплює близько 3 метрів дороги і забирає сміття товщиною 15 сантиметрів.

«Десятки років ми згрібали сміття на купки, а потім завантажували його на трактор чи іншу техніку. Такі роботи тривали півтора-два місяці. У цьому ж році маємо надію закінчити днів за 20, тобто до Великодня приберемо основні магістралі. І навіть залишаться кошти для прибирання тих вулиць, до яких не доходили руки. А в цьому на прибирання проїжджої частини виділено близько 600 тисяч гривень», – повідомив Олексій Павлович.

Після капітального прибирання машина продовжуватиме працювати.

Джерело - Прочерк

 
Коментарі (0)