ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняШвейцарці подарували українцям воду

Швейцарці подарували українцям воду

На будівництво водонапірної башти та водогону довжиною 9 кілометрів у селі Салтикове спрямовано 324,2 тисячі гривень коштів громади, 240 тисяч гривень –DESPRO та 160 тисяч гривень – районного бюджету.

У рамках реалізації на Сумщині Програми Президента «Україна для людей», Стратегії «Нова Сумщина-2015» та Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO в селі Салтикове та Красненській сільській раді Конотопського району введено в експлуатацію водогони.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Сумської ОДА.

«Влада робить усе можливе для надання якісних комунальних послуг у сільській місцевості. Тому ми зацікавлені в участі у загальнодержавних та міжнародних проектах і програмах, що діють в унісон з місцевими та сприяють розвитку інфраструктури села», – наголосив заступник голови Сумської облдержадміністрації Микола Деркач у ході відкриття об’єктів водопостачання.

На будівництво водонапірної башти та водогону довжиною 9 кілометрів у селі Салтикове спрямовано 324,2 тисячі гривень коштів громади, 240 тисяч гривень –DESPRO та 160 тисяч гривень – районного бюджету.

До мережі під’єднано 154 домогосподарства (477 мешканців) та Салтиківський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад».

На 7,5 кілометра водогону в селах Красне, Вишневе та Лебедєве витрачено 335 тисяч гривень коштів громади. Відтепер питна вода надходить до 150 домогосподарств (386 мешканців) та Лебедівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад».

«Наші зусилля спрямовані на те, аби люди почувалися комфортно як у великих містах, так і у віддалених населених пунктах області», – додав посадовець.

З його слів, питанню якості питної води для сільського населення в області та в державі приділяється особлива увага, зокрема, успішно втілюються програми «Питна вода України», «Чиста криниця».

Нині на Сумщині триває будівництво близько 500 кілометрів газових мереж і 400 кілометрів водопровідних мереж, із них близько 100 кілометрів – у рамках співпраці зі Швейцарсько-українським проектом.

«На шляху до регіонального розвитку ми допомагаємо втілювати ініціативи громад», – зазначив експерт проекту DESPRO В’ячеслав Козак.

«Де громада згуртована, там можна вирішити будь-яку проблему», – підкреслив Микола Деркач.

«Працюючи для людей, ми спільно виконуємо завдання Президента України та Уряду щодо поліпшення добробуту сільських мешканців і вживаємо заходів, аби чиста вода була у кожній оселі району», – наголосив голова райдержадміністрації Олександр Луговий.

 
Коментарі (0)