ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняСкандинавія виділить кошти на енергетівность для Донбасу

Скандинавія виділить кошти на енергетівность для Донбасу

Для підвищення енергоефективності об'єктів на сході України Скандинавські країни виділять 3,8 млн євро.

Для підвищення енергоефективності об'єктів на сході України Скандинавські країни виділять 3,8 млн євро.

Про це заявили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб вчора, 5 березня.

Повідомляється, що гроші будуть спрямовані на соціальні об'єкти, що постраждали в результаті бойових дій на Донбасі, щоб забезпечити достатній рівень енергоефективності.

Така допомога країн, в тому числі Норвегії, буде сприяти зменшенню енергоспоживання, відповідно, дозволить заощадити ресурси, а також нівелює шкідливий вплив на екологію регіону, повідомив міністр Вадим Черниш.

Відомо також, що діяльність ініціативного фонду Nordic Energy Efficiency and Humanitarian Support Initiative for Ukraine (NIU) спрямована на фінансування нових проектів 2018 року. Проекти передбачають заміну традиційного освітлення на світлодіодне, реконструкцію громадських будівель, завдяки чому витрати на опалення, освітлення і витрата гарячої води будуть мінімізовані.

Нагадаємо, ініціатором для допомоги Донбасу виступила також Італія. Країна виділяє 2 млн євро для допомоги постраждалим в конфлікті. Крім цього, для допомоги жителям східної України, переважно для дітей, країни ЄС також виділять гуманітарна допомога в розмірі 24 млн євро.

 

 
Коментарі (0)