ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоСхему планування території Рівненщини схвалили у Мінрегіоні

Схему планування території Рівненщини схвалили у Мінрегіоні

Вже в березні погоджену схему винесуть для затвердження на сесію обласної ради

Схему планування території Рівненської області схвалила архітектурно-містобудівна рада Мінрегіону України. З таким результатом повернувся зі столиці заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак, інформує прес-служба ОДА.

Вже в березні погоджену схему винесуть для затвердження на сесію обласної ради. Відтак, Рівненщина матиме стратегічно важливу містобудівну документацію, зауважив голова облдержадміністрації Василь Берташ. Адже згідно з законодавчими новаціями запропонувати ділянку інвесторові для реалізації бізнес-проекту чи оформити землю на будівництво школи, дитсадка, ФАПу, спортзалу та інших об’єктів соціальної інфраструктури можна лиш тоді, коли це передбачено в містобудівній документації.

Тож спираючись на схему планування території, розроблятимуть програми соціально-економічного розвитку, а також розплановуватимуть свої території всі адміністративні одиниці Рівненщини. Нині схеми планування територій виготовляють Костопільський, Острозький та Рокитнівський райони, а в Березнівському та Здолбунівському цю роботу вже завершили, зауважив Володимир Новак.

Він також рекомендував очільникам інших регіонів  збільшити видатки у місцевих бюджетах для виготовлення містобудівної документації, адже вона є запорукою розвитку кожного населеного пункту зокрема та області в цілому. Фінансової підтримки для розробки схем та генпланів просили й у профільному міністерстві. Володимир Новак завіз розрахунки в розрізі населених пунктів, які вже цьогоріч готові виділяти гроші з сільських і районних бюджетів на умовах співфінансування. На березневій сесії депутати також затвердять суму, яку цьогоріч профінансують на реалізацію обласної програми забезпечення містобудівною документацією. Її розробку зініціював Василь Берташ. Торік на  це спрямували 600 тис. гривень з обласного бюджету.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)