ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїСкраплений газ звинувачують у черговій трагедії Харкова

Скраплений газ звинувачують у черговій трагедії Харкова

Вибух у Харкові в будинку по пр. Московському, 248г, в результаті якого загинуло чотири людини, міг трапитися через пошкодженого балона зі скрапленим газом.

Про це заявив заступник головного інженера ПАТ «Харківміськгазу» Володимир Кузнєцов сьогодні на прес-конференції, - повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Володимир Кузнєцов відзначив, що будинок газифікований і в ньому встановлені газо-варочні плити. Він також зазначив, що якщо балон заправляють газом при температурі -15 градусів, як було вчора, і коли потім заносять у тепле приміщення, то всередині балона створюється тиск, і газ розширюється, що може викликати вибух.

«Але потрібно з'ясувати, чи не було механічних ушкоджень на балоні, встановити, де він зберігався. Якщо балон випробуваний і перевірений, то він безпечний. Але, може, його впустили, і в комплексі це призвело до такого результату. Я був у цьому будинку, сила руйнування схожа на вибух 40-літрового балона зі скрапленим газом. Але остаточні висновки зроблять фахівці, які задіяні у розслідуванні», - сказав Володимир Кузнєцов. Він також повідомив, що оглядав кухню в будинку і не побачив там ніяких несправностей, прилади були підключені правильно.

Нагадаємо, вибух стався вчора у квартирі на десятому поверсі шістнадцятиповерхового житлового будинку за вищевказаною адресою. Зруйновані міжквартирні перегородки, пошкоджено перекриття між 9, 10 і 11 поверхами, має місце втрата несучих здібностей конструкцій зовнішньої стіни. Вогнем знищено та пошкоджено майно чотирьох квартир.  За данними МНС, до аварійно-рятувальних робіт залучалося 168 осіб та 49 одиниць техніки, у тому числі від МНС 108 осіб і 27 одиниць техніки.

 
Коментарі (0)