ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСланцевий газ не страшніший за промислове виробництво

Сланцевий газ не страшніший за промислове виробництво

Уряд обіцяє мінімальні ризики при видобуванні сланцевого газу на Юзівській площі і ставить за приклад досвід США та Канади.

Під час видобутку сланцевого газу на території України буде забезпечений найвищий рівень екологічного захисту. Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров, спілкуючись з користувачами соціальної мережі Фейсбук, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Кабміну.

«Так, завдяки видобутку сланцевого газу США змогли в минулому році відмовитися від імпорту катарського зрідженого газу і повністю забезпечувати себе газом. Велетенська країна з найбільшою економікою в світі змогла за рахунок сланцевого газу забезпечити себе повністю, і зараз навіть пропонує на експорт певні обсяги газу. Приблизно такі ж справи і в Канаді», - зазначив Микола Азаров.

За його словами, розробляючи концепцію видобутку сланцевого газу, Україна, звичайно ж, вивчала досвід США і Канади. «Ми вивчали їхній досвід, вивчали, в тому числі, екологічні аспекти видобутку. Звичайно, треба сказати відверто, певні проблеми і певна загроза є, як, втім, і при будь-якому практично промисловому виробництві... Але завдання технологів, промисловців зробити так, щоб ці ризики були мінімальними», - підкреслив Прем'єр-міністр.

За його словами, якщо відповідні компанії зуміли домогтися цього в США і Канаді, то немає ніяких сумнівів, що в Україні буде забезпечено такий же рівень екологічного захисту, як і в цих країнах.

 
Коментарі (0)