ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПравильність одержання субсидій оцінюватимуть сусіди

Правильність одержання субсидій оцінюватимуть сусіди

Мінсоцполітики планує слідкувати за відповідністю надання житлових субсидій громадянам та їхньою реальною потребою у держаній компенсації за допомогою сусідів. Відтак, списки громадян, які отримують пільги від держави вивішуватимуть в під'їздах будинків.

Міністерство соціальної політики пропонує оприлюднити імена людей, які отримують житлові субсидії. У відомстві сподіваються, що це допоможе слідкувати за відповідністю надання субсидії та реального рівня життя та потреби у державній компенсації. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив Міністр соціальної політики Павло Розенко, передають «Українські новини».

Зокрема, планується вивішувати списки отримувачів пільг на сплату ЖКП у під’їздах житлових будинків.

«Ми знайдемо форму, як, наприклад, на будинку повісити інформацію, хто в цьому будинку отримує субсидію», - сказав очільник Мінсоцполітики.

Відтак, слідкуючи за списками, сусіди зможуть оцінити правильність надання державою компенсації на оплату комунальних послуг, порівнявши можливу невідповідність реального рівня життя та необхідність отримання субсидії.

«Це буде публічний аудит за тим, хто реально отримав субсидії», - наголосив Міністр.

За словами пана Розенка, громадяни дають згоду на публікацію своїх імен, заповнюючи заяву на отримання субсидії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, субсидії на «комуналку» дадуть усім, хто звернувся, а потім вже будуть визначати хто має на них право. В уряді очікують, що кількість людей, що нечесно претендують на субсидію, складе близько 5%.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
28 Квітня 2015 p. 20:27
За розпорядженням державних органів у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних установ були звільнені деякі працівники, а на їх робочі місця прийняті інші працівники. Нагадаю, що "ліквідація" державної установи -- це лише зміна цією установою кода ЄДРПОУ, без скорочення посад. А тепер при нарахуванні субсидії держава штучно приписує цим позбавленим єю засобів існування працівникам дохід у 1218 гривень. Очевидно, ця штучна приписка є фальсифікацією. І одночасно усі претенденти на субсидію повідомляються, що при штучному заниженні доходу у декларації, вони мають віддати державі подвійний розмір отриманої субсидії. Виходить, що обман з боку людини карається, а обман з боку держави вважається нормою.