ГоловнаНовини ЖКГПолітикаРосія готується до обмеження експорту газу і нафти

Росія готується до обмеження експорту газу і нафти

Росія визнала, що зниження цін на енергоносії може серйозно відбитися на її громадянах та компаніях, і опрацьовує сценарій можливого обмеження експорту газу і нафти.

Російський уряд опрацьовує варіанти дій на випадок введення обмежень на експорт газу і нафти. Про це заявив Міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв в інтерв'ю російській службі BBC.

Він також визнав, що зниження цін на енергоносії може серйозно відбитися на пересічних громадянах і компаніях. При цьому, на його думку, російський бюджет серйозно не постраждає, так як зниження цін балансується курсом рубля.

«Я вірю в людей і в життєву мудрість. Я не думаю, що санкції проти Росії посиляться, але ми передбачили таку можливість у деяких наших прогнозах. Ми опрацьовуємо сценарій можливого обмеження експорту російського газу і нафти», - сказав пан Улюкаєв.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що на сьогодні бюджетних грошей на закупівлю вугілля в Росії українська влада не виділяєть, але окремі приватні компанії почали купувати там вугілля. Тому глава уряду вважає за необхідне, щоб Рада національної безпеки і оборони України розглянула питання введення в дію пакету санкцій проти РФ.

 
Коментарі (0)