ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСловаччина допоможе Україні з газом

Словаччина допоможе Україні з газом

Словаччина готова здійснювати реверс газу в Україну з 1 вересня. Його здійснюватимуть у контрольному режимі, який передбачає постачання близько 3 млрд кубометрів «блакитного» палива на рік.

Спеціалісти оператора газотранспортної системи Словаччини - компанії Eustream завершили підготовчі роботи до реверсних поставок палива на територію України. Про це повідомив офіційний представник компанії Eustream Ваграм Чугурян, передає «РИА Новости».

«Ми готові розпочати з 1 вересня цього року реверсні поставки газу до України з країн Центральної Європи в контрольному режимі, який передбачає постачання близько трьох мільярдів кубометрів на рік», - заявив пан Чугурян.

За словами представника компанії, з 1 березня 2015 року газопровід зможе здійснювати постачання на максимальній потужності 10 млрд м куб.на рік.
 
Пан  Чугурян нагадав, що в ході процедури Open Season кілька європейських фірм надали зобов'язувальні заявки на прокачку газу цією трубою. Окрім того, фахівці Eustream провели протягом останніх трьох місяців комплексну перевірку технічного стану газопроводу Ужгород-Вояни, побудованого 15 років тому, а також роботи зі спорудження додаткового 400-метрового трубопроводу до українського кордону.
 
Більшу частину транзитних потужностей нового газопроводу до 2019 року викупила НАК «Нафтогаз України».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», протягом липня Україна зменшила закупівлю «блакитного» палива у десять разів порівняно з аналогічним періодом минулого року. Також країні вдалося зменшити газоспоживання.
 
Коментарі (0)