ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСловаччина готова дати більше газу Україні

Словаччина готова дати більше газу Україні

Словаччина запевнила, що готова поставляти в Україну більше природного газу. Для цього у країн є всі необхідні технічні можливості.

Словаччина готова збільшити обсяги поставок природного газу в Україну. Для реалізації цього задуму є всі необхідні технічні можливості. Про це заявив Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, передає «Уніан».

«Третина обсягу газу, який поставляється до України, поставляємо ми. Ми разом з вами відкривали реверс у Капушанах. І зараз є технічна можливість, аби обсяг газу збільшився з 11,5 млрд кубометрів до більших обсягів», - сказав словацький Прем’єр.

Пан Фіцо також наголосив, що Україна та Словаччина повинні бути партнерами у питаннях транзиту газу та не звертати уваги на пропозиції та погрози Російської Федерації.

«Будь-які рішення, які пропонуються сьогодні на півночі (у Росії – ред.), повинні враховувати інтереси України і Словаччини як країн, які займаються транспортуванням газу. І ці країни повинні бути країнами-транзитерами газу і надалі», - сказав він.

В свою чергу, український Прем’єр наголосив на новому форматі відносин між Україною та Словаччиною – на рівні міжурядової комісії.
«На порядку денному у нас торговельно-економічна, енергетична, прикордонна співпраця, і європейська інтеграція – як основна ідея України й українців», - наголосив пан Яценюк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Прем’єр доручив Міненерго і «Нафтогазу» в літній період закачати в сховища максимальний об'єм газу за найменшою ціною. Окрім того, очільник уряду зауважив на необхідності скорочення частки російського газу в українському енергобалансі.

 
Коментарі (0)