ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїСлужбовців «Нафтогазу» підозрюють в розкраданні грошей

Службовців «Нафтогазу» підозрюють в розкраданні грошей

ГПУ завела справу на співробітників «Нафтогазу» і «Укртрансгазу». Їх підозрюють у завданні шкоди державі на сотні млн грн.

Генеральна прокуратура України розпочала розслідування стосовно службових осіб НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Укртрансгаз», яких підозрюють у завданні шкоди державі на 400 млн грн. Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

Як повідомили у прес-службі, «управлінням нагляду у кримінальному провадженні у сфері транспорту Генпрокуратури до ЄРДР внесено відомості про кримінальні правопорушення, передбачені частиною 2 статті 205 та частиною 5 статті 191 КК України (фіктивне підприємництво та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)».
 
«Установлено, що службові особи НАК «Нафтогаз України» та деяких управлінь магістральних газопроводів ПАТ «Укртрансгаз», здійснили розтрату державних коштів компаній, шляхом їх перерахування на банківські рахунки фіктивних фірм, чим спричинили шкоду державним підприємствам на суму понад 400 млн гривень», - йдеться у повідомленні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Прем’єр доручив Міненерго і «Нафтогазу» в літній період закачати в сховища максимальний об'єм газу за найменшою ціною. Окрім того, очільник уряду зауважив на необхідності скорочення частки російського газу в українському енергобалансі.
 
Коментарі (0)