ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВСміттєвий полігон переходить на зимовий режим роботи

Сміттєвий полігон переходить на зимовий режим роботи

Сміттєвий полігон на Київщині готують до роботи взимку. Наразі на на полігоні проходить робота по укріпленню стійкості дамб.

Полігон твердих побутових відходів № 5, що в селі Підгірці Обухівського району Київської області готують до роботи у зимовий період. Наразі іде робота по укріпленню стійкості дамб полігону та відновлення системи очищення стічних вод «Rochem UF – Systeme GmbH». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

«Зараз ми вирішуємо технічні проблеми, пов’язані з роботою очисної установки «Rochem», необхідно придбати та встановити стабілізатор напруги, аби вберегти установку від перепаду напруги, яка виникає на полігоні. Також, ми отримали із державного бюджету кошти на придбання ще однієї такої установки, щоб забезпечити очищення стічних вод, які утворюються на полігоні», – сказав перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Разом з тим, він зазначив, що необхідно комплексно вирішувати проблему переробки та утилізації твердих побутових відходів у місті.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, сміттєвий полігон під Києвом давно вичерпав свої робочі ресурси, отже його хочуть закрити. Втім, для цього знадобляться роки, так як на місці полігону хочуть побудувати сміттєпереробний завод.

Нагадаємо, цьогоріч полігон ТПВ на Київщині обіцяли  реконструювання. Зокрема, це передбачено проектом Плану заходів щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації на полігоні.

 
Коментарі (0)